Ovesno-jogurtová buchta s ovocem

90 min.
Česká republika

Ingredience

    • 400gramůOvesné vločky
    • 500gramůBílý jogurt
    • 2lžíceMed včelí
    • 1lžičkaSkořice mletá
    • 800gramůKompot meruňkový
Počet porcí:
25

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
32 kcal
Sacharidy
8 g
Vláknina
536 mg
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ovesné vločky zalijeme vodou (či lákem z kompotu) a necháme nabobtnat.
  • 2
    Přidáme med, jogurt a skořici a promícháme do hustého těsta (pokud je těsto příliš husté, tak stačí přidat vodu či jogurt x pokud je těsto řidké, tak přidáme vločky).
  • 3
    Na pečicím papírem vyložený plech vlijeme 1/2 těsta a poklademe na kousky nakrájeným ovocem a nakonec dáme druhou polovinu těsta.
  • 4
    Pečeme podle tloušťky buchty- já jsem pekla cca 1,5 hodiny na 170°C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.