Ovesný koláč s jablky
80 min.
Ingredience
- 2lžíceVoda pitná
- 700gramůJablka
- 150gramůMáslo čerstvé
- 200gramůMeruňky sušené
- 2lžíceRozinky tmavé
- 50gramůCukr krupice
- 4lžíceSirup Golden
- 1,5lžičkyZázvor celý
- 250gramůOvesné vločky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
809 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
37 g
Sacharidy
118 g
Vláknina
13 g
Cukr
60 g
Postup přípravy
- 1Kulatou nízkou misku na zapékání o průměru 20 cm vymažeme máslem. Troubu rozehřejeme na 190 °C.
- 2Do pánve nasypeme nakrájené kousky oloupaných očištěných jablek, nakrájené sušené meruňky (musíme spařit vodou, abychom odstranili síru, kterou jsou meruňky ošetřené), propláchnuté rozinky, polovinu cukru a 1-2 lžíce vody. Zakryjeme a na mírném plameni vaříme 10-15 minut, občas promícháme, a potom sundáme z plamene.
- 3Do další pánve nasypeme druhou půlku cukru, přidáme zbylé máslo, zlatý sirup (můžeme nahradit medem) a na jemno nastrouhaný čerstvý zázvor, na mírném ohni 1-3 minuty rozpouštíme cukr. Pak vmícháme ovesné vločky.
- 4Větší část ovesné směsi, asi 3/4, dřevěnou lžící rozdělíme po dnu a okrajích vymazané zapékací misky, pak dáme vrstvu ovocné směsi a zbytek ovesné směsi. Dřevěnou lžíci jemně upěchujeme a 30 minut pečeme, dokud povrch nezezlátne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.