Ovoce naložené v rumu
10 min.
Ingredience
- 100gramůJahody zahradní
- 100gramůMeruňky
- 100gramůMaliny
- 100gramůTřešně
- 200gramůCukr krupice
- 1litrRum
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
812 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
54 g
Postup přípravy
- 1Ovoce umyjeme, zbavíme pecek a stopek, dáme do speciálního hliněného hrnce. Přisypeme cukr a zalijeme rumem, aby ovoce bylo zcela ponořené. Ovoce musíme udržet pod hladinou, takže použijeme plastovou mřížku. Hrnec přikryjeme potravinářskou fólií a přiklopíme pokličkou. Necháme minimálně 14 dní odstát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.