Ovoce polévané čokoládou
25 min.
Ingredience
- 2kusyBanány
- 2kusyKiwi
- 1kusJablka
- 1hrstJahody zahradní
- 250gramůČokoláda hořká
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
33 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
10 g
Cukr
48 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve oloupeme banán, kiwi, jablko a jahody. Poté ovoce nakrájíme na větší kousky.
- 2Ovoce střídavě napíchneme na párátka a odložíme na talíř.
- 3V hrnci si přivedeme k varu vodu, poté ztlumíme plamen a vložíme do ní malý hrnec s čokoládou, rozpustíme ji a přimícháme nakrájené máslo. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí a nespojí s máslem.
- 4Ovocné špízy namočíme do čokolády, vytáhneme a odložíme na talíř.
- 5Počkáme až čokoláda ztuhne, poté ovocné špízy zbavíme párátek a přendáme na servírovací talíř.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.