Ovoce v citrusovém sirupu
20 min.
Ingredience
- 250gramůMaliny
- 125gramůCukr krupice
- 1špetkaCitronová kůra
- 1lžícePomerančová šťáva
- 1hrstMáta
- 120mililitrůVoda pitná
- 250gramůJahody zahradní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
175 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
5 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Ovoce očistíme, omyjeme a upravíme na servírovací mísu. Cukr promícháme se 120 ml vody a zvolna zahříváme v kastrůlku. Občas zamícháme a když se cukr rozpustí, zvýšíme příkon tepla a povaříme asi 5 minut. Odstavíme z plotny.
- 2Po vychladnutí do sirupu vmícháme citronovou kůru a pomerančovou šťávu. Ovoce na míse zakapeme sirupem a ozdobíme lístky máty. Před podáváním necháme asi 10 minut stát.
- 3Dezert můžeme doplnit šlehačkou nebo zmrzlinou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.