Ovocná galetka

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
11 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
4 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku prohněteme s nakrájeným tukem a máslem na drobenku, přilijeme ledovou vodu a vypracujeme těsto. Zabalíme do fólie a necháme asi 30 minut v chladničce.
  • 2
    Na pomoučené pracovní ploše rozválíme těsto na plát a položíme na máslem vymazaný plech.
  • 3
    Příprava náplně: Omytá jablka a hrušky oloupeme, nakrájíme na plátky silné asi 5mm a v kruzích je urovnáme na těsto. Okraje necháme volné. Ovoce poklademe vločkami másla a pocukrujeme.
  • 4
    Okraje těsta přehneme dovnitř přes ovoce.
  • 5
    Galetku pečeme v troubě vyhřáté na 220°C asi 45 minut.
  • 6
    Upečený moučník potřeme meruňkovou marmeládou a podáváme teplý.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.