Ovocná galetka
80 min.
Ingredience
- náplň
- 450gramůHrušky
- 45gramůCukr krupice
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMarmeláda meruňková
- 450gramůJablka
- 30gramůTuk ztužený
- 30gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceVoda pitná
- 175gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
11 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
4 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Mouku prohněteme s nakrájeným tukem a máslem na drobenku, přilijeme ledovou vodu a vypracujeme těsto. Zabalíme do fólie a necháme asi 30 minut v chladničce.
- 2Na pomoučené pracovní ploše rozválíme těsto na plát a položíme na máslem vymazaný plech.
- 3Příprava náplně: Omytá jablka a hrušky oloupeme, nakrájíme na plátky silné asi 5mm a v kruzích je urovnáme na těsto. Okraje necháme volné. Ovoce poklademe vločkami másla a pocukrujeme.
- 4Okraje těsta přehneme dovnitř přes ovoce.
- 5Galetku pečeme v troubě vyhřáté na 220°C asi 45 minut.
- 6Upečený moučník potřeme meruňkovou marmeládou a podáváme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.