Ovocná mísa grilovaná
45 min.

Ingredience
- 1kusPapája zralá
- 1kusMango
- 2kusyKiwi
- 4kusyBanány
- 4lžíceRum
- 1lžičkaNové koření mleté
- 1lžičkaLimetková šťáva
- 4lžíceCukr třtinový
- 60gramůŽervé
- 0,5lžičkaCitronová kůra
- 1lžíceCukr moučkový
- 1lžičkaLimetková kůra
- 1kusAnanas
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
190 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
2 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Na čtvrtky nakrájíme ananas, odřežeme listy a dáme do mělké nádoby. Papáju oloupeme, překrojíme napůl a vyndáme semena. Na silnější kousky nakrájíme dužinu a přidáme k ananasu.
- 2Mango oloupeme a rozkrojíme na dvě poloviny okolo jádra. Jádro vyndáme, dužinu nakrájíme též na silnější kousky. Kiwi oloupeme a přepůlíme. Banány oloupeme a vše dáme do mísy.
- 3Zalijeme limetkovou šťávou a rumem, posypeme novým kořením, zakryjeme a necháme 30 minut odstát v teple. Občas promícháme.
- 4Připravíme si limetkové máslo - do mísky dáme žervé, cukr, nastrouhanou limetkovou kůru a promícháme. Necháme v chladu odstát.
- 5Scedíme šťávu z ovoce a uschováme na později. Ovoce dáme na předehřátý gril, posypeme ovoce cukrem a 4 minuty grilujeme.
- 6Ovoce dáme na talíř, polijeme šťávou z ovoce a podáváme s limetkovým máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.