Ovocná mísa z černých třešní a bílé čokolády

50 min.

Ingredience

  • Dezert
    • 30gramůCukr moučkový
    • 350gramůPiškoty cukrářské
    • 397gramůKompot třešňový
    • 5lžicLikér třešňový
    • 2lžíceMarmeláda malinová
    • 450mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 1lžícePistácie
  • Krém
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1110 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
54 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
2 g
Cukr
73 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si připravíme krém z bílé čokolády: do většího teflonového hrnce dáme cukr, škrob a postupně přiléváme mléko, až je směs hladká. Zahříváme na mírném ohni, až se směs začne vařit a houstnout, povaříme asi 1 minutu. Potom hrnec odstavíme. Asi 150 ml horké směsi smícháme se 4 rozkvedlanými žloutky a zvolna je vlijeme do směsi. Rychle mícháme, aby se nevytvořily hrudky, zahříváme, až směs zhoustne. Odstavíme a přimícháme čokoládu, mícháme, až se čokoláda rozpustí a krém je hladký. Zakryjeme pergamenem a dáme na hodinu do lednice.
  • 2
    Piškoty nakrájíme na 2 cm velké kousky. V misce smícháme plechovku nakládaných černých třešní s třešňovým likérem. Do velké skleněné mísy rozložíme polovinu piškotů a zakryjeme je polovinou třešňové náplně. Na ni dáme polovinu čokoládového krému, piškoty, třešňovou náplň a vrstvu čokoládového krému. Zakryjeme a dáme na 4 hodiny do lednice.
  • 3
    Smetanu ušleháme s moučkovým cukrem na tuhou šlehačku. Třetinu odložíme a zbytek rozetřeme na povrch dezertu. Malinový džem rozehřejeme a dáme ho do sáčku s úzkým nástavcem. Na povrchu dezertu vytvoříme džemem mřížku. Zbytek šlehačky dáme do cukrářského sáčku a ozdobíme kraje dezertu. Posypeme sekanými pistáciemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.