Ovocná omáčka s vínem
25 min.
Ingredience
- 1lžíceVoda pitná
- 125gramůKompot brusinkový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaZázvor mletý
- 1špetkaPepř cayenský
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 1kusPomeranče
- 125mililitrůVíno červené
- 125gramůŽelé rybízové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
182 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve nakrájíme kůru a vymačkáme šťávu z omytého pomeranče.
- 2Pomerančovou šťávu smícháme v rendlíku s polovinou vína a dáme vařit, poté vmícháme pomerančovou kůru a krátce povaříme.
- 3Želé promačkáme sítem, smícháme s brusinkovým kompotem, zbylým vínem, směsí z rendlíku, citrónovou šťávou, zázvorem a umletým pepřem.
- 4Nakonec promícháme hořčici s vodou a přimícháme do směsi.
- 5Směs důkladně promícháme a před podáváním necháme zhruba 10 hodin v chladničce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.