Ovocná polévka
30 min.
Ingredience
- 150gramůBorůvky
- 150gramůMaliny
- 100gramůJablka
- 100gramůHrušky
- 1litrVoda pitná
- 20gramůMouka polohrubá
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
173 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Borůvky a maliny pečlivě přebereme, důkladně propláchneme v cedníku studenou vodou a necháme je okapat. Jablka a hrušky oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kousky.
- 2Smetanu v misce rozšleháme s moukou.
- 3V hrnci přivedeme k varu vodu a ovoce v ní rozvaříme. Pak přimícháme smetanu s moukou, přisladíme a necháme ještě krátce vařit.
- 4V létě polévku podáváme studenou, v zimě horkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.