Ovocná polévka

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
173 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky a maliny pečlivě přebereme, důkladně propláchneme v cedníku studenou vodou a necháme je okapat. Jablka a hrušky oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kousky.
  • 2
    Smetanu v misce rozšleháme s moukou.
  • 3
    V hrnci přivedeme k varu vodu a ovoce v ní rozvaříme. Pak přimícháme smetanu s moukou, přisladíme a necháme ještě krátce vařit.
  • 4
    V létě polévku podáváme studenou, v zimě horkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.