Ovocná polévka z podmáslí
25 min.
Ingredience
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceSolamyl
- 125gramůCukr krupice
- 1lžičkaCitronová kůra
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1kusKiwi
- 1kusKarambola
- 120gramůRybíz červený
- 1litrMléko - podmáslí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
298 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
6 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
3 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Žloutky vložíme do hrnce a promícháme s podmáslím, solamylem, cukrem a citronovou kůrou. Směs zvolna za stálého míchání přivedeme k varu a krátce povaříme. Za pomalého míchání směs vychladíme a podle chuti okyselíme citronovou šťávou.
- 2Oloupané kiwi nakrájíme na kolečka, omytou karambolu nakrájíme na hvězdice, omytý rybíz otrháme ze stopek.
- 3Polévku rozdělíme do talířů a ozdobíme připraveným ovocem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.