Ovocná šlehačka

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
24 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Meruňky vložíme do rendlíku, zalijeme vodou, přidáme cukr a na mírném plameni vaříme zhruba deset minut. Poté meruňky přecedíme, necháme okapat, nakrájíme na tenké nudličky a necháme řádně vychladnout.
  • 2
    Šlehačku ušleháme se ztužovačem, přidáme drobně nakrájený banán, hrozinky, nakrájené meruňky a jemně posekané ořechy. Nakonec vmícháme vanilkový cukr.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 23. 9. 2015
Ovocná šlehačka
Úžasný dezert, který máte připravený za chvíli. Udělala jsem ho synovi jako takovou malou mlsku na včerejší odpoledne. Protože se ještě bojím mu dávat oříšky, přidala jsem jen ovoce a musím říct, že téměř vylízal talířek. I mně šlehačka moc chutnala.