Ovocná vařená dřeň – přírodní příchuť do dezertů

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
64 kcal
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maliny a lesní jahody rozmačkáme vidličkou v míse, dáme je do kastrólku, zasypeme cukrem a pomalu směs přivedeme k varu. Vaříme je při mírné teplotě do 10 minut, jen jak se rozvaří, cukr se rozpustí a začnou probublávat. Poté ovoce dstavíme z plotny, přes jemné síto je propasírujeme.
  • 2
    Vychladlou dřeň použijeme hned na dochucení (nebo jako součást) různých dezertů. Pokud ji hned nespotřebujeme, dáme ji do kelímku, uzavřeme a dáme do chladničky. V chladu vydrží minimálně týden, jinak můžeme dřeň zamrazit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.