Ovocná vařená dřeň – přírodní příchuť do dezertů
25 min.
Ingredience
- 250gramůMaliny
- 150gramůJahody lesní
- 110gramůCukr krupice
Počet porcí:
10Postup přípravy
- 1Omyté maliny a lesní jahody rozmačkáme vidličkou v míse, dáme je do kastrólku, zasypeme cukrem a pomalu směs přivedeme k varu. Vaříme je při mírné teplotě do 10 minut, jen jak se rozvaří, cukr se rozpustí a začnou probublávat. Poté ovoce dstavíme z plotny, přes jemné síto je propasírujeme.
- 2Vychladlou dřeň použijeme hned na dochucení (nebo jako součást) různých dezertů. Pokud ji hned nespotřebujeme, dáme ji do kelímku, uzavřeme a dáme do chladničky. V chladu vydrží minimálně týden, jinak můžeme dřeň zamrazit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.