Ovocné koláčky s meruňkovým džemem
75 min.
Ingredience
- 1kusHrušky
- 2lžíceŠťáva citrónová
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceDžem meruňkový
- 2lžícePomerančová šťáva
- 2lžíceCukr moučkový
- 1lžícePistácie
- 1kusJablka
- 4plátky Těsto filo
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
224 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
14 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Jablko a hrušku zbavíme jádřinců a ovoce nakrájíme na jemné plátky, které pokapeme citrónovou šťávou. Ořechy nasekáme.
- 2V kastrůlku rozehřejeme 60g másla, kterým potřeme všechny plátky těsta filo z obou stran, a také rozehřátým máslem vylijeme mufinové formičky. Každý plátek těsta rozdělíme nožem na čtvrtky a těmito čtvrtkami plátků těsta vyložíme formičky na mufiny tak, aby se jednotlivé plátky těsta nepřekrývaly. Při práci dbáme na to, abychom plátky těsta, které zrovna nezpracováváme, měli přikryté vlhkou utěrkou, protože toto těsto velice rychle vysychá. Na plátky těsta ve formičkách rozdělíme plátky ovoce. Na rozkrájené ovoce rozetřeme meruňkový džem, ve kterém jsme rozmíchali lžíci pomerančové šťávy. Nakonec rohy těsta, které vyčnívají z formiček lehce ohneme přes ovoce, naplněné formičky dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut.
- 3Koláčky servírujeme studené, posypané moučkovým cukrem a 1 lžící pistáciových ořechů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.