Ovocné kosočtverce
40 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 60gramůJahody zahradní
- 60gramůBorůvky
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceCukr krupice
- 1kusNektarinka
- 20gramůCukr moučkový
- 500gramůListové těsto
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
25 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Těsto vyválíme na 5 mm. Nakrájíme je na proužky 7 cm široké, poté je napříč rozkrojíme na 8 kosočtverečků. Rozložíme na navlhčený plech a potřeme rozšlehaným vejcem.
- 2Pečeme 10-15 minut v troubě předehřáté na 230°C dozlatova. Přeneseme na drátěnou podložku. Necháme vychladnout.
- 3Na kosočtverečky rozložíme jahody a borůvky. Ušleháme šlehačku, osladíme ji cukrem a rozdělíme ji na kosočtverečky. Ozdobíme nektarinkami, zbývajícími jahodami a borůvkami. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.