Ovocné sněhové dortíky

180 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
250 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
13 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
240 mg
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech vyložíme pečícím papírem. Z bílků a vinného kamene vyšleháme tuhý sníh. Přidáváme postupně vanilku a cukr a šleháme, dokud nebude směs pevná a hladká.
  • 2
    Směs nanášíme od okraje ke středu na průměr 30 cm, na okrajích bude směsi více, ve středu méně.
  • 3
    Pečeme v předehřáté troubě 90 minut při teplotě 140°C.
  • 4
    Před podáváním ušleháme šlehačku a naneseme na pečivo. Navrch poklademe rozpůlené jahody a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.