Ovocné želé bonbony

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 500mililitrůPomerančová šťáva
    • 1000gramůCukr želírovací
    • 2lžíceCukr krystal
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
424 kcal
Sacharidy
105 g
Vláknina
100 mg
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci smícháme pomerančovou šťávu s želírovacím cukrem. Mícháme, aby se cukr úplně rozpustil.
  • 2
    Potom směs přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme asi 10 minut do zhoustnutí.
  • 3
    Povařenou směs vlijeme do ploché mísy, přikryjeme a necháme 2 dny stát.
  • 4
    Vzniklé želé nakrájíme na kostičky a obalíme v krytalovém cukru.
  • 5
    Bonbony sušíme při pokojové telotě, dokud nebudou pružné a nepřestanou lepit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.