Ovocné želé bonbony
20 min.
Ingredience
- 500mililitrůPomerančová šťáva
- 1000gramůCukr želírovací
- 2lžíceCukr krystal
Počet porcí:
10Postup přípravy
- 1V hrnci smícháme pomerančovou šťávu s želírovacím cukrem. Mícháme, aby se cukr úplně rozpustil.
- 2Potom směs přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme asi 10 minut do zhoustnutí.
- 3Povařenou směs vlijeme do ploché mísy, přikryjeme a necháme 2 dny stát.
- 4Vzniklé želé nakrájíme na kostičky a obalíme v krytalovém cukru.
- 5Bonbony sušíme při pokojové telotě, dokud nebudou pružné a nepřestanou lepit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.