Ovocné želé z džusu
18 min.
Ingredience
- 600mililitrůDžus multivitamínový
- 23gramůŽelatina
- 1lžičkaOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
63 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
1 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Zhruba v polovině odměřeného džusu necháme 15 minut nabobtnat práškovou živočišnou želatinu. Pak ji za stálého míchání pozvolna rozpustíme, ale teplota nesmí přesáhnout 60°C. Jde to velice dobře i u nižší teploty. Pak ji necháme trochu zchladnout a smícháme se zbytkem studeného džusu.
- 2Silikonovou formu vevnitř velmi jemně přetřeme olejem, přebývající odstraníme ubrouskem. Do formy nalijeme prochladlou směs, vložíme do chladničky a necháme několik hodin důkladně ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.