Ovocné žvýkací bonbony
55 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 155gramůKukuřičný sirup
- 160gramůCukr krupice
- 1lžičkaOvocná příchuť
- 0,13lžičkaPotravinářská barva
- 0,5lžičkaKyselina citronová
Počet porcí:
5Postup přípravy
- 1Vyložíme formu na biskupský chlebíček alobalem a postříkáme olejem ve spreji. Použijeme formu o rozměrech 23 x 12,5 cm.
- 2Do středně velkého rendlíku s těžkým dnem vložíme máslo, kukuřičný sirup a cukr, smícháme a směs za stálého míchání ohříváme na středně silném ohni dokud se cukr nerozpustí a máslo nerozehřeje. Navlhčíme štětec a směs na stěnách rendlíku setřeme, abychom zabránili tvoření krystalů. Jakmile začne směs vřít, vložíme do rendlíku cukrářský teploměr.
- 3Vaříme za občasného míchání až do teploty 118 °C. To je ideální teplota aby byly bonbony dostatečně měkké na žvýkání a přitom držely tvar. Pokud chceme mít bonbony měkčí, zahříváme směs jen na 116,5 °C, chceme-li naopak tvrdší, zahříváme na 120 °C.
- 4Rendlík odstavíme a vmícháme do směsi ovocnou příchuť podle naší volby, kyselinu citronovou a zvolenou potravinářskou barvu. Nalijeme směs do formy a necháme při pokojové teplotě vychladnout a ztuhnout.
- 5Směs vyklopíme a odstraníme z ní alobal. nakrájíme ji velkým ostrým nožem na čtverečky o velikosti 2,5 x 2,5 cm. Takto získáme 24 bonbonů. Každý bonbon zabalíme do voskovaného papíru, aby se k sobě nelepily a neztratily tvar. Ve vzduchotěsné nádobě je můžeme uchovávat až měsíc.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.