Ovocný dort kalypso
95 min.
Ingredience
- Poleva
- 175gramůCukr moučkový
- 4lžičkyVoda pitná
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 0,5lžičkaCitronová kůra
- 3kusyVejce slepičí
- 230gramůMáslo čerstvé
- 350mililitrůVíno červené
- 90gramůŠvestky sušené
- 120gramůHrozinky
- 100gramůKandovaná citronová kůra
- 300gramůCukr krupice
- 425gramůMouka polohrubá
- 1lžičkaSkořice mletá
- 0,5lžičkaCitronová kůra
- 100gramůKandované ovoce
- 1lžíceSirup Golden
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
566 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
18 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
3 g
Cukr
55 g
Postup přípravy
- 1Do rendlíku dáme červené víno, hrozinky, kandovanou kůru, sušené švestky a přivedeme k varu. Odstavíme a necháme 30 minut změknout. Ovocnou směs rozmixujeme v mixéru dohladka.
- 2Cukr a 225 g másla utřeme do pěny, přidáme mouku, skořici, vejce a rozmixované ovoce, třeme dokud se všechny suroviny nepromísí, potom přidáme nastrouhanou citronovou kůru.
- 3Formu na bábovku o průměru 25 cm vymažeme zbytkem másla, lžicí přendáme těsto do formy. Pečeme 60 minut v předehřáté troubě na 170°C. Vyjmeme a necháme 10 minut chladnout ve formě, potom vyklopíme a necháme zcela vychladnout.
- 4Připravíme si limetkovou nebo citrónovou polevu: cukr utřeme s horkou vodou, limetkovou šťávou a strouhanou kůrou. Potřeme jí dort a posypeme kandovaným ovocem smíchaným se zlatým sirupem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.