Ovocný dort kalypso

95 min.

Ingredience

  • Poleva
    • 175gramůCukr moučkový
    • 4lžičkyVoda pitná
    • 2lžičkyCitronová šťáva
    • 0,5lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
566 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
18 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
3 g
Cukr
55 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do rendlíku dáme červené víno, hrozinky, kandovanou kůru, sušené švestky a přivedeme k varu. Odstavíme a necháme 30 minut změknout. Ovocnou směs rozmixujeme v mixéru dohladka.
  • 2
    Cukr a 225 g másla utřeme do pěny, přidáme mouku, skořici, vejce a rozmixované ovoce, třeme dokud se všechny suroviny nepromísí, potom přidáme nastrouhanou citronovou kůru.
  • 3
    Formu na bábovku o průměru 25 cm vymažeme zbytkem másla, lžicí přendáme těsto do formy. Pečeme 60 minut v předehřáté troubě na 170°C. Vyjmeme a necháme 10 minut chladnout ve formě, potom vyklopíme a necháme zcela vychladnout.
  • 4
    Připravíme si limetkovou nebo citrónovou polevu: cukr utřeme s horkou vodou, limetkovou šťávou a strouhanou kůrou. Potřeme jí dort a posypeme kandovaným ovocem smíchaným se zlatým sirupem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.