Ovocný exotický salát

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
2 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
7 g
Cukr
90 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozpůlíme mučenky a dužinu propasírujeme do hrnce. Přidáme vodu a cukr a přivedeme za častého míchání k varu.
  • 2
    Z manga odkrojíme těsně podél pecky 2 silnější plátky. Ořežeme co nejvíce dužiny kolem pecky a nakrájíme na větší kusy.
  • 3
    Odkrojené 2 plátky manga nakrojíme třikrát úhlopříčně v obou směrech, aby vznikla mřížka. Dužinu prokrojíme až ke slupce, ale slupku nepoškodíme. Slupky obrátíme naruby a vzniklé kostičky odřízneme.
  • 4
    Liči oloupeme a vypeckujeme. Karambolu nakrájíme na 12 plátků.
  • 5
    Do sirupu z mučenek přidáme kostičky manga, liči a plátky karamboly a máčíme 5 minut. Poté ovoce vyndáme a dáme stranou.
  • 6
    Sirup uvedeme do varu a do zhoustnutí vaříme cca 5 minut.
  • 7
    Ovoce dáme do misek, zalijeme sirupem a podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.