Ovocný koláč
60 min.
Ingredience
- 200gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr moučkový
- 1kusCukr vanilka
- 3kusyVejce slepičí
- 250gramůMouka polohrubá
- 300gramůRybíz červený
- 2lžíceCukr krupice
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
19 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Máslo (nebo Heru) pokojové teploty nakrájíme na plátky do mísy a přidáme prosátý moučkový cukr. Šleháme do pěny. Do vzniklé pěny postupně přidáme žloutky, přisypeme vanilkový cukr a znovu šleháme.
- 2Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do ušlehané pěny vmícháme polovinu prosáté mouky, potom zlehka vmícháme polovinu sněhu, vsypeme zbylou mouku a vmícháme zbylý sníh. Těsto vymícháme dohladka.
- 3Připravené rozetřeme stěrkou do plechu s vyšším okrajem (nebo do pekáčku) vyloženého pečícím papírem. Poklademe omytým, okapaným rybízem, který pocukrujeme krupicovým cukrem.
- 4Koláč pečeme v předehřáté troubě při 180°C 30-40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.