Ovocný koláč

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
19 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo (nebo Heru) pokojové teploty nakrájíme na plátky do mísy a přidáme prosátý moučkový cukr. Šleháme do pěny. Do vzniklé pěny postupně přidáme žloutky, přisypeme vanilkový cukr a znovu šleháme.
  • 2
    Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do ušlehané pěny vmícháme polovinu prosáté mouky, potom zlehka vmícháme polovinu sněhu, vsypeme zbylou mouku a vmícháme zbylý sníh. Těsto vymícháme dohladka.
  • 3
    Připravené rozetřeme stěrkou do plechu s vyšším okrajem (nebo do pekáčku) vyloženého pečícím papírem. Poklademe omytým, okapaným rybízem, který pocukrujeme krupicovým cukrem.
  • 4
    Koláč pečeme v předehřáté troubě při 180°C 30-40 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.