Ovocný koláč Ascot
55 min.
Ingredience
- Krém
- 60gramůCukr krupice
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusCitrony
- 1lžíceRýžový škrob
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 70gramůMáslo čerstvé
- Těsto
- 60gramůCukr krupice
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 70gramůMáslo čerstvé
- 75gramůKokos - mletý (Kopra)
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
42 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
7 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme s kokosem, máslem, cukrem a žloutkem, vše dobře zpracujeme rukama, až vznikne hladké těsto. Upěchujeme ho do rozkládací formy na koláč, ke dnu a stěnám. Propícháme hustě vidličkou, aby se při pečení nevyboulilo. Korpus zakryjeme alobalem, pokryjeme suchými fazolemi a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 10 minut. Alobal i fazole odstraníme a znovu těsto propícháme vidličkou. Pečeme dalších 10-15 minut, až je těsto zlatavé. Hotový korpus necháme vychladnout.
- 2Mezitím připravíme náplň: z citrónu nastrouháme lžičku kůry a vymačkáme 2 lžíce šťávy. V rendlíku rozpustíme máslo, cukr, kukuřičnou moučku Maizena a mícháme, až směs začne houstnout, vaříme jednu minutu. V misce vyšleháme žloutky a přidáme je do směsi, mícháme metlou, aby se nevytvořily hrudky. Vaříme minutu, až směs začne houstnout, potom odstavíme z ohně. Do krému vmícháme kůru a šťávu z citrónu. Necháme vychladnout, zakryjeme a dáme na hodinu do lednice. Smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku a spojíme s krémem.
- 3Korpus naplníme krémem, maliny poskládáme do kruhu podél okraje koláče. Střed koláče vyplníme borůvkami a malinami. Necháme asi hodinu v lednici, aby krém ztuhl.
- 4
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.