Ovocný koláč broskvový

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
658 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
33 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
989 mg
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy prosejeme obě mouky, kypřící prášek, promícháme, vylijeme olej, rozklepneme vejce, kefír, cukr, vanilkový cukr, vařečkou dobře promícháme, vylijeme na máslem vymaštěný a strouhankou vysypaný plech, naskládáme broskve, posypeme drobenkou, vložíme do horké trouby a pečeme přibližně 30 minut.
  • 2
    Drobenka: Na pánvi zahřejeme máslo, mouku, cukr, všechno zahřejeme a posypeme koláč.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 7. 12. 2015
Ovocný koláč broskvový
Tento koláč je dobrý, ale musela jsem přidat navíc dost kefírového mléka, jinak bylo těsto moc husté. Doporučuji přidat i broskve, koláč bude šťavnatější. V ingrediencích na drobenku se mi zdá málo cukru, zvolila jsem nakonec jiný recept, kde se smíchá 120 g cukru krupice, vanilkový cukr, 120 g másla a 120 g polohrubé mouky. Z dávky na 6 porcí se udělá 12 kousků ke kávě.