Ovocný koláč broskvový
60 min.
Ingredience
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
- 200gramůMouka pšeničná hladká
- 20gramůCukr krupice
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůCukr vanilka
- 100gramůMléko kefírové jihočeské
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 2kusyVejce slepičí
- 250gramůKompot broskvový
- Drobenka
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
- 20gramůCukr krupice
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
658 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
33 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
989 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Do mísy prosejeme obě mouky, kypřící prášek, promícháme, vylijeme olej, rozklepneme vejce, kefír, cukr, vanilkový cukr, vařečkou dobře promícháme, vylijeme na máslem vymaštěný a strouhankou vysypaný plech, naskládáme broskve, posypeme drobenkou, vložíme do horké trouby a pečeme přibližně 30 minut.
- 2Drobenka: Na pánvi zahřejeme máslo, mouku, cukr, všechno zahřejeme a posypeme koláč.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 7. 12. 2015
Ovocný koláč broskvový
Tento koláč je dobrý, ale musela jsem přidat navíc dost kefírového mléka, jinak bylo těsto moc husté. Doporučuji přidat i broskve, koláč bude šťavnatější. V ingrediencích na drobenku se mi zdá málo cukru, zvolila jsem nakonec jiný recept, kde se smíchá 120 g cukru krupice, vanilkový cukr, 120 g másla a 120 g polohrubé mouky. Z dávky na 6 porcí se udělá 12 kousků ke kávě.