Ovocný koláč s ricottou
50 min.
Ingredience
- Náplň
- 100gramůTvaroh měkký
- 200gramůRicotta
- 2lžíceMed včelí
- 2lžícePomerančová kůra
- 200gramůJahody
- 100gramůBorůvky
- 1kusŽelatina v prášku
- Těsto
- 125gramůMouka polohrubá
- 2lžíceCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 70gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 4lžíceHrách
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
16 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 °C. Jahody nakrájíme na kousky a spolu s borůvkami opláchneme a necháme okapat. Formu vytřeme máslem.
- 2Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr a sůl. Uprostřed uděláme důlek, do kterého vlijeme žloutky a nakrájíme 60 g másla. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v chladničce alespoň hodinu odpočinout.
- 3Na vále rozválíme placku, vložíme do formy, vytvarujeme, na těsto položíme pečicí papír a poklademe sušeným hrachem. Těsto necháme asi 20 minut v chladu. Poté pečeme v předehřáté troubě asi 12 minut. Z těsta odstraníme hrách i papír a pečeme dalších 5 minut.
- 4Upečený koláč nechám vychladnout na mřížce, poté opatrně vyklopíme z formy a položíme na mísu.
- 5V míse utřeme tvaroh s ricottou, pomerančovou kůrou a tekutým medem.
- 6Na dno koláče vlijeme tvarohovou náplň, tu poklademe ovocem a potřeme želatinou, kterou jsme připravili podle návodu na sáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.