Ovocný koláč s ricottou

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
16 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 °C. Jahody nakrájíme na kousky a spolu s borůvkami opláchneme a necháme okapat. Formu vytřeme máslem.
  • 2
    Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr a sůl. Uprostřed uděláme důlek, do kterého vlijeme žloutky a nakrájíme 60 g másla. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v chladničce alespoň hodinu odpočinout.
  • 3
    Na vále rozválíme placku, vložíme do formy, vytvarujeme, na těsto položíme pečicí papír a poklademe sušeným hrachem. Těsto necháme asi 20 minut v chladu. Poté pečeme v předehřáté troubě asi 12 minut. Z těsta odstraníme hrách i papír a pečeme dalších 5 minut.
  • 4
    Upečený koláč nechám vychladnout na mřížce, poté opatrně vyklopíme z formy a položíme na mísu.
  • 5
    V míse utřeme tvaroh s ricottou, pomerančovou kůrou a tekutým medem.
  • 6
    Na dno koláče vlijeme tvarohovou náplň, tu poklademe ovocem a potřeme želatinou, kterou jsme připravili podle návodu na sáčku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.