Ovocný koláč s vanilkovým krémem

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
27 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
3 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme 100 g cukru, vanilkový cukr (1ks), vejce a na vločky nakrájené máslo. Rychle vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a necháme 30 minut v chladu.
  • 2
    Z těsta vyválíme na vymazaném plechu plát a předpečeme jej asi 15 minut v mírně vyhřáté troubě.
  • 3
    Utřeme sýr, citronovou kůru, zbylý cukr, vanilkový cukr (2ks) a pudinkový prášek. Do krému vmícháme ušlehanou smetanu a omyté a okapané ovoce.
  • 4
    Hmotu rozprostřeme na předpečený plát a povrch uhladíme. Koláč pečeme ještě 25 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.