Ovocný koláč s vanilkovým krémem
70 min.
Ingredience
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 225gramůCukr krupice
- 3kusyCukr vanilka
- 100gramůMáslo čerstvé
- 400gramůŽervé
- 1lžíceCitronová kůra
- 1kusPudinkový prášek - vanilkový
- 200gramůMaliny
- 2kusyVejce slepičí
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 200gramůBorůvky
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
27 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
3 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme 100 g cukru, vanilkový cukr (1ks), vejce a na vločky nakrájené máslo. Rychle vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a necháme 30 minut v chladu.
- 2Z těsta vyválíme na vymazaném plechu plát a předpečeme jej asi 15 minut v mírně vyhřáté troubě.
- 3Utřeme sýr, citronovou kůru, zbylý cukr, vanilkový cukr (2ks) a pudinkový prášek. Do krému vmícháme ušlehanou smetanu a omyté a okapané ovoce.
- 4Hmotu rozprostřeme na předpečený plát a povrch uhladíme. Koláč pečeme ještě 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.