Ovocný krém se šlehačkou
20 min.
Ingredience
- 2lžíceCukr krupice
- 200gramůKompot jahodový
- 10gramůSolamyl
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 0,25litrSmetana 33% (šlehačka)
- 0,25litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
26 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
850 mg
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Mléko, žloutky, škrobovou moučku a cukr mícháme na ohni do zhoustnutí. Ve studené vodě necháme vychladnout.
- 2Potom přimícháme ušlehanou smetanu a vrstvíme ji do mísy střídavě s ovocem.
- 3Povrch ozdobíme šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.