Ovocný krupicový nákyp
25 min.
Ingredience
- 200gramůPšeničná krupice
- 9decilitrůVoda pitná
- 100gramůCukr krupice
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 50mililitrůPomerančová šťáva
- 300gramůMaliny
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
263 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
1 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
5 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Krupici rozmícháme ve 2dl vody, zbylou vodu s cukrem přivedeme k varu a za stálého míchání vlijeme krupici. Zvolna vaříme, až vznikne jemná kaše. Necháme vychladnout a mezitím vyšleháme tuhý sníh z bílků. Do kaše nejdříve vmícháme pomerančovou šťávu a postupně jemně sníh. Rozdělíme do misek na jednotlivé porce a zalijeme protlakem z rozmixovaných malin.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.