Ovocný málo slazený džem

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
127 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
4 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Meruňky a maliny omyjeme, odstraníme pecky, vložíme do hrnce, rozvaříme a prolisujeme. Zahříváme a za stálého míchání dál vaříme do zhoustnutí. Přisypeme cukr, promícháme a vaříme dalších cca 7-10 minut.
  • 2
    Petol necháme rozpustit ve lžičce vody, vmícháme do horké marmelády a odstavíme. Teplý džem ihned rozdělíme do skleniček, uzavřeme a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Uložíme na chladném a temném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.