Ovocný marinovaný exotický salát
520 min.
Ingredience
- 1kusMeloun vodní
- 4kusyKiwi
- 2lžičkyČaj jasmínový
- 3lžičkyMed včelí
- 4lžíceVíno rýžové čínské
- 1hrstSlunečnice - semena
- 100gramůSmetana 16% (pochoutková)
- 350gramůLiči
- 0,3litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
12 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
8 g
Cukr
65 g
Postup přípravy
- 1K varu přivedeme 300 ml vody, vsypeme jasmínový čaj, přidáme med a saké. Vše vaříme maximálně 2 minuty, poté necháme vychladnout a přecedíme.
- 2Z rozpůleného melounu odstraníme semena, dužninu nakrájíme, můžeme z ní také vypíchnout kuličky nebo kolečka.
- 3Oloupané kiwi pokrájíme na plátky, liči oloupeme a odpeckujeme.
- 4Na suché pánvi lehce opražíme slunečnicová semena.
- 5Připravené ovoce smícháme a přelijeme čajem, necháme marinovat alespoň 8 hodin, během této doby salát občas promícháme.
- 6Salát podáváme v miskách posypaný slunečnicovými semeny, přelitý čerstvě šlehanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.