Ovocný nákyp s maraschinovým krémem
70 min.
Ingredience
- 35gramůCukr moučkový
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaCitronová kůra
- 1špetkaVanilka mletá
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 125gramůMouka pšeničná hrubá
- 20gramůMáslo čerstvé
- 100gramůKompot meruňkový
- 100gramůKompot hruškový
- 100gramůKompot višňový
- 100gramůKompot jahodový
- Krém
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 35gramůCukr moučkový
- 0,13litrSmetana 33% (šlehačka)
- 0,06litrLikér Maraschino (Maraska)
- Na formu
- 20gramůMáslo čerstvé
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
28 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme cukr se žloutky, nastrouhanou citronovou kůrou a vanilkou a třeme cca 20 minut. Přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku. Poté vmícháme po kapkách rozpuštěné a vychladlé máslo.
- 2Polovinu těsta rozetřeme do vymazané a vysypané formy a necháme chvíli zapéci v troubě. Na těsto rozložíme ovoce, přidáme zbytek těsta, rozetřeme a upečeme.
- 3Nakrájíme, potřeme maraschinovým krémem a podáváme.
- 4Na krém ušleháme v rendlíku smetanu se žloutky, maraschinovým likérem a cukrem, vložíme do vodní lázně a za stálého míchání necháme zhoustnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.