Ovocný salát s mangem

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
1 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
8 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kousek nakládaného zázvoru spolu s 2 lžícemi nálevu, cukrem a 120 ml vody v kastrůlku zvolna zahříváme za občasného promíchání, až se cukr rozpustí. Uvedeme do varu a povaříme 5-6 minut. Odstavíme z plotny a vmícháme citronovou šťávu, kůru a semínka z granátového jablka.
  • 2
    Mango oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na plátky. Papayu rozkrojíme, semínka vydlabeme a dužinu oloupeme a nakrájíme na plátky. Meloun rozpůlíme, zbavíme semínek, oloupeme a nakrájíme na kousky. Vše upravíme na mísu.
  • 3
    Salát zalijeme zálivkou a podáváme s dílky limetky.
  • 4
    Můžeme doplnit ušlehanou smetanou nebo řeckým jogurtem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.