Ovocný salát s pěnou

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
5 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
7 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté hrušky oloupeme, překrojíme odstraníme jádřince a nakrájíme na malé kousky, které dáme do misky. Pokapeme je citrónovou šťávou, promícháme. Pomeranče oloupeme, rozdělíme na měsíčky, šťávu zachytíme.
  • 2
    Žlutý meloun rozkrojíme podélně, pokrájíme na tenké, podélné pásy. Oloupeme a dužinu rozkrájíme na stejné kousky jako hrušky. Půlku melounu krájíme na salát, druhou půlku necháme k dalšímu použití. Kiwi oloupeme, pokrájíme na tenké kolečka, omyté jahody necháme okapat, poté rozkrájíme na půlky.
  • 3
    Hrušky, pomeranče, meloun, kivi i jahody vložíme do misky a promícháme.
  • 4
    Příprava zálivky: druhou půlku rozkrájeného melounu dáme do mixéru, přidáme oloupané a pokrájené banány, přilijeme pomerančovou a citrónovou šťávu, všechny suroviny důkladně rozmixujeme. Připravenou zálivkou přelijeme nakrájené ovoce v misce. Ještě jednou promícháme a odložíme do lednice.
  • 5
    Příprava pěny: do nerezové nádoby dáme žloutky, cukr, přidáme sirupy, likér. Elektrickým šlehačem rozšleháme na pěnu, poté nádobu vložíme do vodní lázně a metlou šleháme na prohřátou tekoucí pěnu.
  • 6
    Těsně před podáváním salát porcujeme na jednotlivé talíře nebo salátových misek. Každou porci ještě přelijeme připravenou pěnou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.