Ovocný salát s pěnou
30 min.
Ingredience
- 2kusyHrušky
- 3mililitryCitronová šťáva
- 2kusyPomeranče
- 3kusyKiwi
- 200gramůJahody zahradní
- 0,5kusMeloun žlutý
- Na pěnu
- 1lžíceCukr moučkový
- 1litrVoda pitná
- 1decilitrSirup mučenkový
- 50mililitrůLikér mandlový - Amaretto
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- Na zálivku
- 3mililitryCitronová šťáva
- 2kusyBanány
- 3lžícePomerančová šťáva
- 0,5kusMeloun žlutý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
5 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
7 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Omyté hrušky oloupeme, překrojíme odstraníme jádřince a nakrájíme na malé kousky, které dáme do misky. Pokapeme je citrónovou šťávou, promícháme. Pomeranče oloupeme, rozdělíme na měsíčky, šťávu zachytíme.
- 2Žlutý meloun rozkrojíme podélně, pokrájíme na tenké, podélné pásy. Oloupeme a dužinu rozkrájíme na stejné kousky jako hrušky. Půlku melounu krájíme na salát, druhou půlku necháme k dalšímu použití. Kiwi oloupeme, pokrájíme na tenké kolečka, omyté jahody necháme okapat, poté rozkrájíme na půlky.
- 3Hrušky, pomeranče, meloun, kivi i jahody vložíme do misky a promícháme.
- 4Příprava zálivky: druhou půlku rozkrájeného melounu dáme do mixéru, přidáme oloupané a pokrájené banány, přilijeme pomerančovou a citrónovou šťávu, všechny suroviny důkladně rozmixujeme. Připravenou zálivkou přelijeme nakrájené ovoce v misce. Ještě jednou promícháme a odložíme do lednice.
- 5Příprava pěny: do nerezové nádoby dáme žloutky, cukr, přidáme sirupy, likér. Elektrickým šlehačem rozšleháme na pěnu, poté nádobu vložíme do vodní lázně a metlou šleháme na prohřátou tekoucí pěnu.
- 6Těsně před podáváním salát porcujeme na jednotlivé talíře nebo salátových misek. Každou porci ještě přelijeme připravenou pěnou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.