Ovocný sorbet

15 min.
Česká republika

Ingredience

    • 200gramůMaliny
    • 240mililitrůVoda pitná
    • 120gramůCukr krupice
    • 30mililitrůLimetková šťáva
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
144 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme cukr a provaříme. Necháme vychladnout, přimícháme ovoce a rozmixujeme. Podle chuti můžeme zakápnout limetkovou šťávou.
  • 2
    Směs nalijeme do formiček a vložíme do mrazáku. Každých 20 minut sorbet promícháme, aby se neoddělovala tekutina od ovoce. Takto postupujeme až do úplného ztuhnutí.
  • 3
    Sorbet podáváme samostatně nebo jako součást různých dezertů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.