Ovocný sorbet
15 min.
Ingredience
- 200gramůMaliny
- 240mililitrůVoda pitná
- 120gramůCukr krupice
- 30mililitrůLimetková šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
144 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme cukr a provaříme. Necháme vychladnout, přimícháme ovoce a rozmixujeme. Podle chuti můžeme zakápnout limetkovou šťávou.
- 2Směs nalijeme do formiček a vložíme do mrazáku. Každých 20 minut sorbet promícháme, aby se neoddělovala tekutina od ovoce. Takto postupujeme až do úplného ztuhnutí.
- 3Sorbet podáváme samostatně nebo jako součást různých dezertů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.