Ovocný špíz s bílou pěnou
30 min.
Ingredience
- 2kusyŽelatina
- 100gramůČokoláda bílá
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 1kusKiwi
- 250gramůJahody zahradní
- 1kusMáta
- 50mililitrůSlivovice
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůBorůvky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
25 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Čokoládu rozpustíme se dvěma lžícemi smetany ve vodní lázni. Nabobtnanou želatinu vymačkáme a přidáme k čokoládě. Mícháme, až se rovněž rozpustí. Vyjmeme a necháme vychladnout. Jakmile začne želatina želírovat, ušleháme tuhou šlehačku. Ochutíme ji slivovicí a přimícháme k čokoládě. Z bílků ušleháme pevný sníh a rovněž ho přimícháme k čokoládě. Pěnou naplníme poháry a dáme ztuhnout.
- 2Z kiwi, borůvek, jahod a máty připravíme špízy. Podáváme s čokoládovou pěnou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.