Ovocný valentýnský dort

45 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
629 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
44 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těsto rozválíme a vyložíme s ním spodek zapékací formy ve tvaru srdce. Formu máme vyloženou pečícím papírem. Okraje těsta lehce zahrneme dovnitř.
  • 2
    Pečeme 25 minut při 230°C.
  • 3
    Smícháme cukr, maizenu, vanilkový cukr, žloutky a mléko a připravenou směs uvedeme za stálého míchání k varu.
  • 4
    Do horké a již z plotny odstavené směsi vmícháme pomerančovou kůru a šťávu. Necháme vychladnout a vmícháme zakysanou smetanu.
  • 5
    Hrušky dobře omyjeme, oloupeme a vyjmeme jadřince.
  • 6
    Dáme vařit ve vodě s cukrem. Těsně před varem odstavíme.
  • 7
    Mandarinky oloupeme ze slupek i jemných blanek.
  • 8
    Ananas a kiwi oloupeme a pokrájíme na tenké plátky.
  • 9
    Na vychladlý korpus namažeme krém a nandáme připravené ovoce.
  • 10
    Marmeládu ohřejeme a naředíme vodou. Vzniklou omáčkou potřeme ovoce i boky dortu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.