Ovocný valentýnský dort
45 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 15gramůCukr moučkový
- 100gramůMáslo čerstvé
- 6gramůCukr vanilka
- 60gramůPomeranče
- 36mililitrůZakysaná smetana
- 50gramůHrušky
- 90gramůMandarinky
- 70gramůKiwi
- 40gramůAnanas
- 15gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 250gramůListové těsto
- 150mililitrůMléko polotučné
- 50mililitrůMarmeláda jablečná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
629 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
44 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Těsto rozválíme a vyložíme s ním spodek zapékací formy ve tvaru srdce. Formu máme vyloženou pečícím papírem. Okraje těsta lehce zahrneme dovnitř.
- 2Pečeme 25 minut při 230°C.
- 3Smícháme cukr, maizenu, vanilkový cukr, žloutky a mléko a připravenou směs uvedeme za stálého míchání k varu.
- 4Do horké a již z plotny odstavené směsi vmícháme pomerančovou kůru a šťávu. Necháme vychladnout a vmícháme zakysanou smetanu.
- 5Hrušky dobře omyjeme, oloupeme a vyjmeme jadřince.
- 6Dáme vařit ve vodě s cukrem. Těsně před varem odstavíme.
- 7Mandarinky oloupeme ze slupek i jemných blanek.
- 8Ananas a kiwi oloupeme a pokrájíme na tenké plátky.
- 9Na vychladlý korpus namažeme krém a nandáme připravené ovoce.
- 10Marmeládu ohřejeme a naředíme vodou. Vzniklou omáčkou potřeme ovoce i boky dortu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.