Pad thai
30 min.
Ingredience
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 1kusChilli paprička
- 4lžíceOlej rostlinný
- 250gramůKrevety tygří - loupané
- 4kusyŠalotka
- 1lžíceCukr krupice
- 2lžíceOmáčka ústřicová
- 1lžíceOmáčka rybí
- 2kusyLimetka
- 350gramůNudle rýžové
- 250gramůMungo klíčky
- 4kusyCibulka jarní
- 115gramůArašídy
- 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
823 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
28 g
Sacharidy
118 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Olej smícháme s nasekanou chilli papričkou zbavenou semínek a s nasekaným koriandrem. Polovinu směsi zahřejeme ve woku, přidáme očištěné a omyté krevety, krátce je orestujeme a vyjmeme.
- 2Do pánve přilijeme zbylý olej s koriandrem, vsypeme oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku a restujeme 1 minutu. Přidáme cukr, rozšlehaná vejce a mícháme do zhoustnutí.
- 3Do základu vmícháme obě omáčky, limetkovou šťávu, v horké vodě předem namočené nudle, mungo a krevety. Restujeme 2 minuty. Vsypeme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, polovinu nasekaných arašídů a restujeme ještě 1 minutu.
- 4Pokrm podáváme posypaný zbylými arašídy a ozdobený dílkem limetky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.