Pagáče tvarohové

60 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
737 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
49 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
250 mg
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse promícháme mouku s cukrem, přidáme tvaroh, Heru, vejce, promícháme a zpracujeme těsto. Necháme asi 20 minut odležet. Těsto vyválíme na středně silný plát, ze kterého talířkem vykrajujeme pagáče. Plech pomažeme tukem, pagáče na něj pokládáme jeden vedle druhého, potřeme žloutkem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně půl hodiny.
  • 2
    Pagáče rozdělíme na talíře, přelijeme smetanou a ještě teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.