Páj

70 min.
Polsko

Ingredience

    • 1gramMouka pšeničná hladká
    • 100gramůMáslo
    • 1špetkaSůl
    • 1lžíceCitronová kůra
    • 80gramůVepřové sádlo škvařené
  • Cukrový sníh
  • Krém
  • Na plech
    • 2lžíceTuk
    • 1hrstMouka pšeničná hrubá
  • Na vál
    • 1hrstMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
527 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
19 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Osolenou mouku na vále promneme s máslem, přidáme sádlo, citronovou kůru a vypracujeme hladké těsto. To na pomoučněném vále rozválíme a přendáme na vymazaný a vysypaný plech.
  • 2
    Propícháme vidličkou a ve středně horké troubě zvolna upečeme. Pak potřeme krémem.
  • 3
    Krém: Z mléka, mouky a cukru ve vroucí vodní lázni vyšleháme hustou kaši. Sejmeme z vodní lázně, osolíme a po jednom vmícháme žloutky.
  • 4
    Nakonec přidáme změklé máslo a umícháme dohladka. Na krém rozetřeme tuhý sníh z bílků, smíchaný s moučkovým a vanilkovým cukrem.
  • 5
    Koláč zvolna dopečeme a po vychladnutí krájíme na kostky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.