Páj
70 min.
Ingredience
- 1gramMouka pšeničná hladká
- 100gramůMáslo
- 1špetkaSůl
- 1lžíceCitronová kůra
- 80gramůVepřové sádlo škvařené
- Cukrový sníh
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 2lžíceCukr moučkový
- 1kusVanilkový cukr
- Krém
- 2gramyCukr moučkový
- 400mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 100gramůMáslo
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- Na plech
- 2lžíceTuk
- 1hrstMouka pšeničná hrubá
- Na vál
- 1hrstMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
527 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
19 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Osolenou mouku na vále promneme s máslem, přidáme sádlo, citronovou kůru a vypracujeme hladké těsto. To na pomoučněném vále rozválíme a přendáme na vymazaný a vysypaný plech.
- 2Propícháme vidličkou a ve středně horké troubě zvolna upečeme. Pak potřeme krémem.
- 3Krém: Z mléka, mouky a cukru ve vroucí vodní lázni vyšleháme hustou kaši. Sejmeme z vodní lázně, osolíme a po jednom vmícháme žloutky.
- 4Nakonec přidáme změklé máslo a umícháme dohladka. Na krém rozetřeme tuhý sníh z bílků, smíchaný s moučkovým a vanilkovým cukrem.
- 5Koláč zvolna dopečeme a po vychladnutí krájíme na kostky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.