Palačinkové obálky

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 130gramůJahody zahradní
    • 100gramůDžem jahodový
    • 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 50gramůCukr třtinový
    • 40gramůCukr moučkový
    • 4kusyVejce slepičí
    • 4decilitrySmetana 12% (konzumní)
    • 250gramůLipánek vanilkový
    • 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
507 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
19 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
2 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse ušleháme vejce a smetanu do pěny, postupně přidáváme mouku smíchanou s cukrem, až vznikne hladké těsto, které necháme uležet.
  • 2
    Ve vodní lázni zahříváme jahodový džem a třtinový cukr, když se spojí a zhoustnou, do chladnoucí směsi vmícháme nadrobno nakrájené čerstvé jahody.
  • 3
    Z palačinkového těsta upečeme velmi tenké palačinky, které vždy po dvou použijeme na obálku. První palačinku potřeme bohatě vanilkovým krémem (Lipánek, Pribináček, Termix), na střed navršíme jahodovou směs. Zakryjeme druhou palačinkou a všechny čtyři okraje spojených palačinek přehneme dovnitř, čímž vznikne čtvercová obálka. Podáváme posypané moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.