Palačinkové obálky
25 min.
Ingredience
- 130gramůJahody zahradní
- 100gramůDžem jahodový
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůCukr třtinový
- 40gramůCukr moučkový
- 4kusyVejce slepičí
- 4decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 250gramůLipánek vanilkový
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
507 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
19 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
2 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1V míse ušleháme vejce a smetanu do pěny, postupně přidáváme mouku smíchanou s cukrem, až vznikne hladké těsto, které necháme uležet.
- 2Ve vodní lázni zahříváme jahodový džem a třtinový cukr, když se spojí a zhoustnou, do chladnoucí směsi vmícháme nadrobno nakrájené čerstvé jahody.
- 3Z palačinkového těsta upečeme velmi tenké palačinky, které vždy po dvou použijeme na obálku. První palačinku potřeme bohatě vanilkovým krémem (Lipánek, Pribináček, Termix), na střed navršíme jahodovou směs. Zakryjeme druhou palačinkou a všechny čtyři okraje spojených palačinek přehneme dovnitř, čímž vznikne čtvercová obálka. Podáváme posypané moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.