Palačinkové špízy
40 min.
Ingredience
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůCukr vanilka
- 2kusyVejce slepičí
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 200gramůCukr třtinový
- 500gramůJahody zahradní
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1228 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
63 g
Sacharidy
146 g
Vláknina
6 g
Cukr
55 g
Postup přípravy
- 1Do vhodné kuchyňské nádoby prosijeme mouku spolu s kypřícím práškem, přisypeme vanilkový cukr, rozklepneme celá vejce, přidáme rozpuštěné máslo, vlijeme mléko, přilijeme dvě lžíce oleje a všechny suroviny vyšleháme na hladké těsto, které necháme 15 minut odležet.
- 2Pánev potřeme trochou oleje, rozpálíme, na dno pánve naběračkou nalijeme těsto, opečeme z dolní strany, potom obrátíme a dopečeme dozlatova z druhé strany. Palačinky pečeme až do spotřebovaní všeho těsta a udržujeme je teplé.
- 3Hotové palačinky posypeme cukrem, stočíme je, nakrájíme na 5 centimetrové kousky, vezmeme špejle, postupně napichujeme jahodu, připravený kousek palačinky a tak postupně střídáme do spotřebování surovin.
- 4Hotové špejle rozdělíme podle porci na oválné mělké talíře, v zvláštní malé misce přidáme vyšlehanou šlehačku a dezert podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.