Palačinkové větrníky s datlemi
35 min.
Ingredience
- Náplň
- 500gramůTvaroh měkký
- 60gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 1kusVejce slepičí
- 4mililitryPomerančová šťáva
- 50mililitrůLikér mandlový - Amaretto
- 250gramůDatle
- 60gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCukr moučkový
- Těsto
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5decilitrůMléko polotučné
- 1kusVejce slepičí
- 20gramůCukr vanilka
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 70mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
675 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
24 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
4 g
Cukr
46 g
Postup přípravy
- 1Náplň: Do misky dáme měkký tvaroh, přisypeme vanilkový a krupicový cukr a dobře promícháme. Potom rozklepneme vejce, přilijeme pomerančovou šťávu a Amaretto. Všechny suroviny dobře promícháme a necháme zatím stranou.
- 2Těsto: Mouku vsypeme do misky, přisypeme kypřící prášek, vanilkový cukr a vejce. Nakonec do směsi přilijeme mléko. Vše dohromady dobře promícháme na středně husté lité těsto.
- 3Pánev potřeme trochou oleje a rozpálíme ho. Naběračkou nalijeme na pánev připravené těsto, pánev nakloníme, aby se těsto rozlilo po celém dně. Palačinky smažíme z jedné straně a po obrácení dosmažíme z druhé strany.
- 4Do středu osmažené palačinky lžící položíme připravenou náplň, na ni naskládáme datle. Okraje palačinky nadzvedneme, spojíme je párátkem. Palačinkové větrníky dáme na máslem vymazaný plech, který vložíme do horké trouby a zapékáme 10-15 minut.
- 5Zapečené palačinkové větrníky dáme na jednotlivé talíře, posypeme moučkovým cukrem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.