Palačinky černo - bílé

40 min.

Ingredience

  • Bílá omáčka
    • 200gramůČokoláda bílá
    • 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
  • Tmavá omáčka
    • 200gramůČokoláda hořká
    • 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1608 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
90 g
Sacharidy
176 g
Vláknina
3 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku prosejeme do vhodné nádoby, přidáme kypřící prášek, vanilkový cukr, vejce, přilijeme mléko, přidáme dvě lžíce oleje a směs vyšleháme na hladké těsto, které přiklopené odložíme na 15 minut odpočinout.
  • 2
    Pánev mírně potřeme olejem, rozpálíme, naběračkou nalijeme dostatečné množství těsta, zakroužíme pánvi, aby se těsto rozlilo po celém dně pánve a na středně silném ohni opékáme spodní část, obrátíme a dopečeme dozlatova horní část palačinky. V postupu pečení pokračujeme do spotřebování těsta. Palačinky udržujeme do jejích podávání teplé.
  • 3
    Bílá omáčka: Do kastrůlku nalijeme smetanu, přidáme nastrouhanou bílou čokoládu a spolu za stálého míchání zahříváme do rozpuštění čokolády. Čokoláda se smetanou se navaří, ale jen zahřívá. Omáčku zachováme do podávání teplou.
  • 4
    Tmavá omáčka: V rendlíku za stálého míchání zahříváme smetanu s nastrouhanou hořkou čokoládou do její rozpuštění. Smetanu opět nevaříme, jen zahříváme a udržujeme omáčku teplou.
  • 5
    Teplé palačinky podle porci rozdělíme na talíře, každou potřeme džemem, na džem nalijeme bílou a tmavou omáčku, složíme do vějíře, porce posypeme nastrouhanou bílou a tmavou čokoládou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.