Palačinky černo - bílé
40 min.
Ingredience
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůCukr vanilka
- 2kusyVejce slepičí
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 200gramůDžem meruňkový
- 1decilitrOlej slunečnicový
- Bílá omáčka
- 200gramůČokoláda bílá
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- Tmavá omáčka
- 200gramůČokoláda hořká
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1608 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
90 g
Sacharidy
176 g
Vláknina
3 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Mouku prosejeme do vhodné nádoby, přidáme kypřící prášek, vanilkový cukr, vejce, přilijeme mléko, přidáme dvě lžíce oleje a směs vyšleháme na hladké těsto, které přiklopené odložíme na 15 minut odpočinout.
- 2Pánev mírně potřeme olejem, rozpálíme, naběračkou nalijeme dostatečné množství těsta, zakroužíme pánvi, aby se těsto rozlilo po celém dně pánve a na středně silném ohni opékáme spodní část, obrátíme a dopečeme dozlatova horní část palačinky. V postupu pečení pokračujeme do spotřebování těsta. Palačinky udržujeme do jejích podávání teplé.
- 3Bílá omáčka: Do kastrůlku nalijeme smetanu, přidáme nastrouhanou bílou čokoládu a spolu za stálého míchání zahříváme do rozpuštění čokolády. Čokoláda se smetanou se navaří, ale jen zahřívá. Omáčku zachováme do podávání teplou.
- 4Tmavá omáčka: V rendlíku za stálého míchání zahříváme smetanu s nastrouhanou hořkou čokoládou do její rozpuštění. Smetanu opět nevaříme, jen zahříváme a udržujeme omáčku teplou.
- 5Teplé palačinky podle porci rozdělíme na talíře, každou potřeme džemem, na džem nalijeme bílou a tmavou omáčku, složíme do vějíře, porce posypeme nastrouhanou bílou a tmavou čokoládou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.