Palačinky s amarettem
40 min.
Ingredience
- 400gramůMouka pohanková
- 20gramůCukr vanilka
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 3kusyVejce slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrLikér mandlový - Amaretto
- 4decilitryMléko plnotučné
- 250gramůDžem broskvový
- 200gramůOřechy Kešu
- 100gramůMed včelí
- 200gramůZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1262 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
52 g
Sacharidy
176 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Pohankovou mouku prosejeme spolu s kypřícím práškem do misky, kam přidáme vanilkový cukr, rozklepneme vejce, přidáme rozehřáté máslo, vlijeme amaretto, mléko a šlehačem suroviny vyšleháme na hladké tekoucí těsto. Těsto přikryjeme a na 15 minut necháme odležet.
- 2Mírně olejem potřenou pánev rozpálíme, po celé ploše pánve nalijeme připravené těsto, které na středně silném ohni opékáme z jedné strany otočíme a palačinku dozlatova opečeme z druhé strany. Proces pečení opakujeme do spotřebovaní všeho těsta v misce. Opečené palačinky udržujeme teplé až do jejích dalšího použití.
- 3Hotové palačinky potřeme džemem, složíme do vějíře a upravíme na talíře. Každou porci posypeme kešu oříšky, přidáme lžíci zakysané smetany, pokapeme medem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.