Palačinky s hráškem a kukuřicí
35 min.
Ingredience
- 120gramůMouka žitná bílá
- 200mililitrůMléko polotučné
- 75mililitrůVoda pitná
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůHrášek mražený
- 200gramůKukuřice mražená
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 40gramůMáslo čerstvé
- 5mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 50mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
26 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
5 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme žitnou mouku, přidáme žloutky, přilijeme mléko, vodu a vymícháme hladké těsto na palačinky. Přimícháme sníh z bílků a necháme odpočinout asi 10 minut.
- 2V pánvi rozpustíme lžíci másla, přisypeme plátky žampionů, orestujeme, přidáme zmraženou kukuřici s hráškem, podlijeme vývarem a podusíme asi 7 minut. Zakápneme worcesterem, necháme tekutinu téměř vyvařit a odstavíme.
- 3V jiné pánvi rozehřejeme lžíci másla a smažíme na ní tenké palačinky dozlatova. Rozdělíme je na talíře, svineme do kornoutku, naplníme zeleninou a ještě teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.