Palačinky s jablečnou rozvárkou
40 min.
Ingredience
- 55gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 145mililitrůMléko polotučné
- 1kusVejce slepičí
- 10gramůPomerančová kůra
- 30gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůSirup javorový
- Na náplň
- 2kusyJablka
- 5gramůSkořice mletá
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
18 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
7 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Smícháme mouku, mléko, vejce, pomerančovou kůru. Vše ušleháme, aby vzniklo hladké těsto, které necháme 20 minut odpočinout.
- 2Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky, smícháme se skořicí a 1 lžící vody v malém hrnci, zakryjeme a za občasného míchání vaříme na mírném plameni 7 minut, dokud jablka nezměknou.
- 3V teflonové pánvi na másle usmažíme palačinky. Hotové palačinky uchováme v teple.
- 4Na talíř dáme vždy dvě palačinky, naplníme je jablky a srolujeme. Podáváme polité javorovým sirupem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.