Palačinky s jablky a slaninou
20 min.
Ingredience
- 200gramůMouka pšeničná hladká
- 5gramůKypřicí prášek do pečiva
- 5gramůSkořice mletá
- 40gramůMáslo čerstvé
- 20gramůCukr krupice
- 3kusyVejce slepičí
- 4decilitryMléko polotučné
- 200gramůSlanina vepřová
- 200gramůJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
38 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme v míse s práškem do pečiva, cukrem a skořicí. Jablko oloupeme, nakrájíme na malé kousky, přihodíme do mísy. Smícháme mléko s rozpuštěným máslem a vyšlehanými vejci, vlijeme do mísy a vypracujeme hladké řidší těsto.
- 2Na rozpálené pánvi osmažíme plátky slaniny spolu s plátky jablka. Zároveň na jiné pánvi vymazané máslem osmažíme palačinky dozlatova. Podáváme přeložené, ozdobené slaninou a plátky jablka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.