Palačinky s mákem
35 min.
Ingredience
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5decilitrůMléko polotučné
- 3kusyVejce slepičí
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůCukr vanilka
- 50gramůMáslo bylinkové
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 250gramůMák mletý
- 100gramůCukr krupice
- 200gramůMed včelí
- 4lžíceRum
- 1decilitrPomerančová šťáva
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1407 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
67 g
Sacharidy
175 g
Vláknina
17 g
Cukr
68 g
Postup přípravy
- 1Máslo ve skleněné malé misce rozehřejeme v mikrovlnné troubě, necháme vychladnout, ale ne ztuhnout. Mouku vsypeme do vhodné misky, přidáme kypřící prášek, vanilkový cukr, vejce, vlijeme teplé máslo, nakonec mléko a šleháme do hladké hmoty, kterou necháme 15 minut odpočinout.
- 2Náplň: Mletý mák vysypeme do nádoby, přidáme cukr, vlijeme pomerančovou šťávu, přilijeme rum, všechny suroviny dobře promícháme.
- 3Pánev mírně potřeme olejem, rozpálíme, na dno celé pánve nalijeme těsto, které opékáme na středně silném ohni z jedné strany, potom otočíme a palačinku dozlatova dopečeme z druhé strany. V procesu pečení pokračujeme do spotřebování těsta a palačinky do podávání udržujeme teplé.
- 4Hotové palačinky naplníme makovou náplní, zavineme do tvaru rolády, upravíme na talíře, pokapeme medem, posypeme jemně nastrouhanou kůrou z citrónu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.