Palačinky s pomerančovým krémem

40 min.
Francie

Ingredience

    • 15mililitrůKoňak
  • Na pečení
    • 100lžičekMáslo
  • Pomerančový krém
    • 150gramůCukr třtinový
    • 1lžíceMed včelí
    • 2lžíceVoda pitná
    • 300mililitrůPomerančová šťáva
    • 100gramůMáslo
  • Těsto na palačinky
    • 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 500mililitrůMléko plnotučné
    • 1špetkaSůl
    • 0,5lžičkaKypřící prášek do pečiva
    • 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
8 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
2 g
Cukr
47 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme palačinky: v míse tyčovým mixérem rozmixujeme vejce, mouku, kypřící prášek do pečiva, mléko a sůl na hladké těsto.
  • 2
    V pánvi na každou palačinku rozehřejeme po l lžičce másla. Každou palačinku upečeme z každé strany do zlatohněda. Hotové palačinky poskládáme na trojúhelníky a odložíme je na talíři stranou.
  • 3
    Připravíme pomerančový krém: do velké pánve nasypeme cukr, přidáme med, vodu a za stálého míchání při mírné teplotě uvaříme karamelovou omáčku. Ke konci přimícháme pomerančovou šťávu a změklé máslo. Při míchání dáváme pozor, protože omáčka začne prskat. Mícháme do doby, až se máslo rozpustí a vše se spojí. Vznikne hladký krém, do kterého poklademe palačinky. Přelijeme je koňakem a flambujeme je do doby, až plamen zhasne. Poté servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.