Palačinky s pomerančovým krémem
40 min.
Ingredience
- 15mililitrůKoňak
- Na pečení
- 100lžičekMáslo
- Pomerančový krém
- 150gramůCukr třtinový
- 1lžíceMed včelí
- 2lžíceVoda pitná
- 300mililitrůPomerančová šťáva
- 100gramůMáslo
- Těsto na palačinky
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 500mililitrůMléko plnotučné
- 1špetkaSůl
- 0,5lžičkaKypřící prášek do pečiva
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
8 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
2 g
Cukr
47 g
Postup přípravy
- 1Připravíme palačinky: v míse tyčovým mixérem rozmixujeme vejce, mouku, kypřící prášek do pečiva, mléko a sůl na hladké těsto.
- 2V pánvi na každou palačinku rozehřejeme po l lžičce másla. Každou palačinku upečeme z každé strany do zlatohněda. Hotové palačinky poskládáme na trojúhelníky a odložíme je na talíři stranou.
- 3Připravíme pomerančový krém: do velké pánve nasypeme cukr, přidáme med, vodu a za stálého míchání při mírné teplotě uvaříme karamelovou omáčku. Ke konci přimícháme pomerančovou šťávu a změklé máslo. Při míchání dáváme pozor, protože omáčka začne prskat. Mícháme do doby, až se máslo rozpustí a vše se spojí. Vznikne hladký krém, do kterého poklademe palačinky. Přelijeme je koňakem a flambujeme je do doby, až plamen zhasne. Poté servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.