Palačinky s povidlím a šlehačkou

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 250mililitrůSmetana na šlehání
    • 1kusZtužovač šlehačky
    • 10gramůCukr moučka
    • 16lžicPovidla švestková
    • 2lžíceCukr krupice
    • 1000mililitrůMléko polotučné
    • 400gramůMouka pšeničná hladká
    • 2kusyVejce slepičí
    • 30mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
8 g
Sacharidy
70 g
Cukr
4 g
Vápník
169 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce, cukr, mléko a hladkou mouku rozmixujeme na hladké těsto, které necháme 15 - 20 minut odpočinout.
  • 2
    Pánev vymažeme olejem (vždy když je, pánev úplně suchá opět na ni kápneme olej) a necháme ji rozehřát. Po té na ni lijeme naběračkou těsto tak, aby byl celý povrch pánve zakrytý (pohybem pánve těstu pomůžeme se rozlít po celé vrstvě). Po opečení jedné strany palačinky, palačinku obrátíme na druhou stranu a opečeme ji stejně jako tu první.
  • 3
    Smetanu se ztužovačem a cukrem moučkou ušleháme do tuha.
  • 4
    Každou palačinku potřeme 2 lžícemi povidel, ušlehanou smetanou a srolujeme do ruličky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 14. 12. 2015
Palačinky s povidlím a šlehačkou
Velice zajímavá kombinace. Je moc dobrá a určitě bude vhodnou volbou, když pozvete někoho na oběd.